ورود به تارنما

منتشر شده در گروه : امنیت شبکه - اینترنت

بلاکچین ها (بخش چهارم) - مایکروسافت آژور

24 آوریل 2018 نوشته شده توسط 

 

 

 

آژور فضای پردازش ابری مایکروسافت می باشد که در آن کاربران می توانند مراحل ایجاد و استفاده از کاربرد را از ابتدا تا انتها مدیریت و کنترل کنند. در این فضای ابری، مختصصان در حوزه فناوری اطلاعات می توانند با استفاده از رابط های کاربری و ابزارهایی که در اختیارشان قرار داده می شود، کاربردهای مورد نظر خود را ایجاد و عرضه کنند.

پیرو رویه سازمانی "جابجایی در اولویت و فضای ابری در اولویت" (mobile first, cloud first)، مایکروسافت اقدام به ارائه سرویس های IaaS و PaaS و SaaS در فضای ابری آژور نموده است و اخیرا نیز با توجه به اهمیت و فراگیری فناوری بلاکچین اقدام به عرضه سرویس BaaS در فضای ابری آژور کرده است.

بلاکچین چکونه کار می کند؟

بلاکچین یک بانک اطلاعات گسترده الکترونیکی می باشد. تراکنش ها (در زبان بلاکچین، تراکنش به هر اطلاعاتی نه فقط تراکنش های مالی، گفته می شود) در این بانک اطلاعاتی که در بلاک ها قراردارند، ذخیره می شوند و با استفاده از الگوریتم های رمزنگاری SHA به صورت رمز شده ذخیره می شوند.

اطلاعات مبادله شده ازطریق بلاک ها در وضعیت امن قرار دارند و این بلاک ها (بلاک ها شامل مجموعه ای از اطلاعات می باشند) از طریق زنجیره ارتباطی موجود در بلاکچین با یکدیگر مرتبط می باشند و با استفاده از کدهای رمزنگاری شده با الگوریتم Hash مشخص است که بلاک قبلی هر بلاک، کدام بلاک می باشد و امکان تغییر و حذف و یا جابجایی آن وجود ندارد، تنها بلاک اول در زنجیره بلاکچین (Genesis Block) می باشد که قبل از آن بلاکی قرار ندارد.

در هر یک از گره ها (کامپیوترهای) موجود در بلاکچین یک نسخه از اطلاعات بلاک های موجود در زنجیره قرار دارد.

عملکرد بلاکچین به شکلی که در بالا شرح داده شد، باعث می شود که بتواند به صورت غیرمتمرکز و بدون نیاز به وجود مرکزی برای حفظ اعتبار و تائید هویت تراکنش ها در شبکه کار کند. با توجه به اینکه بلاک ها به صورت کاملا گمنام و رمزشده منتقل می شوند، بنابراین تراکنش های گره ها از سایر گره ها مخفی می مانند.

استخراج و پول دیجیتال

بلاکچین از فناوری استخراج (mining)استفاده می کند تا بتواند امکان افزوده شدن بلاک مورد نظر برای پیوستن به بلاکچین را بررسی کند. تراکنش ها در بلاک ها به طور اختصاصی قرار داده می شوند و توسط آنها به گره های موجود در شبکه مسائل ریاضی اتفاقی داده می شود تا جواب آنها را پیدا کنند. گره ها به صورت موازی اقدام به حل کردن پاسخ مسایل ریاضی را می کنند، اولین گره ای که بتواند پاسخ مسئله ریاضی مورد نظر را پیدا کند، می تواند به زنجیره بلاکچین ملحق شود.

در مسلئه ریاضی از الگوریتم رمزنگاری SHA استفاده می شود. هر گره ای سعی می کند تا تعداد مناسب صفر که می بایست در ابتدای کد hash ارائه شده را پیدا کند تا بدین ترتیب کد مورد نظر تبدیل به پاسخ صحیح  مسئله ریاضی شود. در مثال ارائه شده در زیر تعداد 4 صفر مورد نظر می باشد تا کد مورد نظر تبدیل به پاسخ صحیح مسئله داده شده گردد. اولین گره ای که بتواند تعداد 4 صفر را مشخص کند، ارزش مربوط به بلاک مورد نظر را تصاحب می کند و باعث می شود تا بلاک به زنجیره بلاکچین اضافه شود.

 

اکنون سوال مهم این است، آیا می توانیم با استفاده از بلاکچین به ثروت دست پیدا کنیم؟  باید در نظر داشته باشید که هر گره ای که در شبکه بلاکچین فعالیت می کند، ابتدا اقدام به پرداخت پول برای انجام عملیات و محاسبات و استفاده از منابع مورد نظر برای پردازش جواب های مسئله های ریاضی و نگهداری بانک اطلاعاتی بلاکچین (DIGITAL LEDGER) و همچنین پهنای باند ارتباطی با اینترنت پرداخت می کند. بلاکچین ها همگی به گونه ای طراحی شده اند که هر چه تعداد گره ها در شبکه افزایش یابد، پیدا کردن جواب مسئله ها نیز دشوارتر خواهند شد و تعداد صفرهای موجود در ابتدای کد Hash جواب مساله بیشتر خواهد شد. به این ترتیب نمی توان انتظار معجزه داشت. برای بدست آوردن تعداد پول دیجیتال مناسب نیاز به قدرت پردازش و پهنای باند زیاد داریم که خود هزینه ای زیادی را می طلبد.

درحال حاضر رکورد استخراج بین کوین در اختیار سخت افزاری به نام KnCMiner می باشد که توانسته است با استخراج 3600 پاسخ مسئله در روز که هر یک ارزشی معادل 230 دلار می باشند، به مبلغ درآمد 41400 دلار (3600x230=82800*100/5) را کسب کند.

سرویس BaaS (Blockchain as a Service) توانسته است تا با در اختیار قراردادن کلیه سرویس ها مورد نیاز برای ایجاد و راهبری و استفاده از یک بلاکچین، استفاده از آن را به هزینه کم و به شکلی ساده تر امکان پذیر کند. 

با استفاده از سرویس BaaS ارائه شده در فضای ابری آژور مایکروسافت می توانیم در کمتر از 10 دقیقه یک بلاکچین مبتنی بر بلاکچین متن باز ایتریوم را ایجاد کنیم.

سرویس BaaS در آژور چیست و چگونه کار می کند؟

با استفاد از سرویس BaaS  می توانیم یک بلاگچین با همه قابلیت ها و امکاناتی که در بالا تر به آنها اشاره شد ایجاد کنیم. با استفاده از این فناوری در فضای ابری آژور می توانیم بلاکچین را در ارتباط با سایر سرویس های موجود در فضای ابری آژور استفاده کنیم، نظیر Blockchain-AI و Blockchain-Data analytics که مثال هایی از ترکیب BaaS با SaaS می باشند.

در سرویس ها BaaS از فناوری بلاکچین متن باز ایتریوم استفاده شده است که در آن امکان ایجاد قراردادهای هوشمند شخصی سازی شده وجود داشته  که امکان پیکربندی بلاکچین برای استفاده از ماشین های مجازی به عنوان گره های شبکه فراهم شده است.

فناوری بلاکچین (بخش پنجم) - بلاکچین ایتریوم

 

آخرین تغییرات در 16 نوامبر 2018
بازدید 1288 دفعه
امتیاز این مطلب
(0 رای)
نشانه گذاری شده در
مدیر تارنما

مهندس مهران تاجبخش

نام سایت : www.mehrantajbakhsh.com
برای ارسال نظر ابتدا وارد سایت شوید

تازه ترین مطالب