ورود به تارنما

منتشر شده در گروه : آموزش - موارد اجرایی

علم مستندات دیجیتال در فضای پردازش ابری

05 سپتامبر 2014 نوشته شده توسط 

در طول چند سال گذشته، پدیده فضای پردزش ابری از یک فناوری نوظهور به یک ابزار کاربردی در سازمان ها و موسسات مختلف صنعتی و تجاری که به دنبال استفاده از قابلیت های فناوری اطلاعات با هزینه کمتر و با قدرت انعطاف پذیری بیشتر می باشند تبدیل شده است .  البته با پیشرفت کاربرد فضای پردازش ابری در سازمان ها چالش های پیش رو در امر مستندات دیجیتال در سازمان ها نیز رو به گسترش دارد و این امر در گزارش اخیری که توسط سازمان ملی استاندارد و   فناوری  - NIST ارائه شده است به تفضیل شرح داده شده است .

 تحقیقات سازمان ملی فناوری و استاندارد - NIST

این گزارش توسط گروه کاری مستندات دیجیتال در فضای پردازش ابری تهیه شده است .   در این گزارش بالغ بر 65 مورد از مواردی که در فضای پردازش ابری در امر تهیه مستندات دیجیتال پیش روی متخصصان قرار دارد، جمع آوری شده است . چالش های پیش رو سعی شده است تا با عباراتی بیان گردند که بتوان به آنها اشاره نمود .

هدف از این گزارش گشایش باب گفتگو و تبادل نظر در بکارگیری علوم مستندات دیجیتال در فضای پردازش ابری می باشد . و در بلند مدت ایجاد مقدمه و همچنین انگیزه و دلیل برای کسانیکه قصد دارند تا در این حوزه به امر ارائه راه کارها و استانداردهای مختلف بپیردازند .

چالش ها در یک دسته بندی کلی به سه گروه فنی ، سازمانی و حقوقی تقسیم شده اند و سپس در گروه بندی جزئی تر به 9 گروه مختلف طبقه بندی شده اند . این گروه ها عبارتند از معماری، حمع آوری داده، تحلیل، استانداردها، آموزش و ضد مستندات دیجیتال شامل مخفی سازی داده ها و بد افزارها می باشند .  استفاده از این گزارش در الویت بندی چالش های پیش رو در مستندات دیجیتال و تقسیم بندی آنها به گروه های خصوصی و عمومی می تواند بسیار موثر و کارآمد باشد .

طبق گفته آقای مارتین هرمن نایب رئیس گروه مذکور هدف گروه تعیین خلاء های موجود بین چالش های فنی و استانداردهای موجود می باشد .  می بایست کلیه موارد در نظر گرفته شوند در حالیکه در سازمان ملی استاندارد شاید بتوان بر روی بخشی از آنها تحقیق و بررسی نمود .

گروه کاری علوم مستندات دیجیتال موسسه ملی فناوری ئ استاندارد - NCC FSWG

این گروه کاری برای بررسی، تحقیق، ارزیابی و تدوین استانداردهای مورد نیاز در این محیط منحصر بفرد تاسیس شده است تا به مواردی بپردازد که تاکنون بدان پرداخته نشده است .

اغلب متخصصین براین اعتقادند که علم مستندات دیجیتال گستره وسیعی از علوم و فناوری در بر می گیرد که در حوزه تحقیق و ایجاد حقایق در مواقع بروز جرائم و بررسی های قانونی بکار گرفته می شود . بر اساس پیشرفته های سریع فضای پردازش ابری الزامی به نظر می رسد که علوم مورد نظر در مستندات دیجیتال نیز بطو. پیوسته توسعه پیدا کنند . نتایج حاصل از این تحقیقات و بررسی های این گروه می تواند در خارج از فضای قانونی و در هر جایی که موقعیتی برا بررسی اتفاق می افتد بکار گرفته شوند .

بکارگیری فضای پردازش ابری

در گزارش موسسه ملی فناوری و استاندارد ، علم مستندات دیجیتال در فضای پردازش ابری بکارگیری مبانی علمی و تجربیات تکنیکی و استفاده از روش های اثبات شده علمی برای بازسازی وقایعی که در گذشته در حوزه فناوری اتفاق افتاده اند با هدف معرفی آنها و جمع آوری شواهد و آثار باقیمانده از انها برای مستند سازی وقایع حوزه دیجیتال می باشد .  

در مقایسه علم مستندات دیجیتال در حوزه پردازش ابری و آنچه که بطور معمول در سایر حوزه های فناوری اطلاعات مشاهده می گردد این است که موضوعات مورد بحث فقط مختص و منحصر به فضای پردازش ابری بوده و در خارج از آن نمی توان آنها را مشاهده نمود .  هر چند که در مرحله اول برخورد به مواردی که نیاز به بررسی و تهیه مستندات دیجیتال در فضای پردازش ابری وجود دارد، همان مواردی است مد نظر قرار می گیرند که که در شرایط معمول دیگر بدان ها توجه می گردد و البته در جزئیات ویژگی های خاص فضای پردازش ابری و عوامل موثر در آن و وظایف هر یک از بخش های تشکیل دهنده آن نیز لحاظ خواهد گردید . البته موارد خاصی در فضای پردازش ابری وجود دارد که در تهیه مستندات دیجیتال آن باعث بوجود آمدن سناریو های منحصر بفرد خواهد شد که از آن جمله می توان به عدم دسترسی به فایل های وقایع نگار شبکه موجو در مسیر یاب ها و یا متعادل کننده های ترافیک شبکه و همچنین تغییرات سریع و انعطاف پذیری های لحظه در این فضا را می توان نام برد که تحقیقات دیجحیتال را با دشواری همراه می سازد .

نکته مهم در تهیه مستندات دیجیتال فضای پردازش ابری این است که امکان تهیه آن فقط با استفاده از فناوری و قوانین و آئین نامه های سازمانی به تنهایی وجود ندارد . بسیاری از چالش های پیش رو برای بررسی نیز به راه حل هایی در هر سه زمینه فنی، حقوقی و سازمانی نیاز دارند .

هرمن در گزارش کمیته به نکته بسیار مهمی تحت عنوان سیال بودن داده ها در فضای پردازش ابری اشاره می کند . در فضای پردازش ابری نسخه هایی از داده ها در بخش های مختلفی از آن می توانند وجود داشته باشند . این بدان معنی است که داده ها برای مدت زمان طولانی در یک محل قرار نخواهند داشت  و یکی از بزرگترین چالش های پیش رو در تهیه مستندات دیجیتال در فضای ابری تعیین محل و موقعیت دقیقی است که برای بررسی داده ها می بایست مورد تفحص قرار گیرد .  چالش مهم دیگر دادهایی هستند که در فضای ابری در شرایط مجازی سازی سیستم ها و کاربردهای مختلف ایجاد شده اند و مورد استفاده قرار گرفته اند و در حال حاضر داده ها حذف شده و در اختیار قرار ندارند . و همچنین  به چالش دیگری تحت عنوان سیستم های قابل حمل در فضای پردازش ابری می توان اشاره کرد که باعث می گردند تا پیدا کردن محل تقیق و نوع داده های مورد نظر برای بررسی کاری بسیار دشوار گردند .

خلاصه

در گزارش تهیه شده توسط کارگروه علوم مستندات دیجیتال موسسه ملی فناوری و استاندارد آمریکا با معرفی 65 چالش پیش رو در تهیه مستندات دیجیتال مرتبط با فضای پردازش اری هدف یاری رساندن به متخصصان و کارشناسانی است که در این حوزه کار می کنند .

آخرین تغییرات در 15 جون 2016
بازدید 1057 دفعه
امتیاز این مطلب
(1 رای دهید)
نشانه گذاری شده در
مدیر تارنما

مهندس مهران تاجبخش

نام سایت : www.mehrantajbakhsh.com
برای ارسال نظر ابتدا وارد سایت شوید

تازه ترین مطالب